HomeAntwerpenBrussels AirportKortrijk-WevelgemOostende-BruggeFLAGBelgische LuchtcomponentVVMV

BEDANKT

Ruim 33.000 enthousiaste bezoekers hebben tijdens de 2de editie van de Luchtvaartdag een unieke kijk gekregen achter de schermen van onze luchthavens. Meer dan honderd activiteiten op tientallen locaties boden een blik op de vele facetten van de luchtvaart. De luchthavens Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge en Brussels Airport, alsook de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie, de Belgische Luchtmacht en de Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs waren bijzonder opgetogen met de grote opkomst. Dank aan alle bezoekers. Het was een dag boordevol actie, om niet te missen en nooit te vergeten! De komende dagen publiceren we foto's op de website, kom dus zeker nog eens kijken.

Luchtvaartdag brengt ruim 33.000 bezoekers op de been


De Vlaamse overheid geeft je vleugels

Het Departement MOW zet zijn kennis en expertise onder meer in voor vraagstukken rond transport, haven en luchthaveninfrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid.
Lees meer

Hoe worden de luchthavens in Vlaanderen beheerd?

Het beheer van de infrastructuur, de exploitatie, de regeling van het luchtverkeer en de milieu- en geluidsnormen zijn voor elke luchthaven (een klein beetje) anders.
Lees meer


Het programma

Hier vind je alle activiteiten opgesomd per luchthaven en per deelnemende partner. Kijk zeker even rond : je zal snel merken dat een dag eigenlijk te kort is om te ontdekken hoe het er in de luchtvaartwereld aan toe gaat.

Klik op de links voor informatie over de programma's. Je kunt ook het snelmenu bovenaan deze pagina gebruiken.

Fotoboeken

Herbeleef deze mooie dag en bekijk ook even de fotoboeken :

Op onze Facebook pagina vind je nog meer foto's.

Programmabrochure, affiche en radiospots

Facebook en Twitter Facebook Twitter

Activiteit in de kijker

BAFA

LUCHTHAVEN ANTWERPEN

Organisatie : BAFA

Locatie : Internationale Luchthaven Antwerpen, Luchthavenlei z/n

Omschrijving : Welcome to the sky! BAFA is de meest succesvolle vliegschool van België en gespecialiseerd in de opleiding tot lijnpiloot. In 2016 hielpen we 24 studenten aan het werk als First Officer bij Belgische maatschappijen. Droom jij ook van een carrière in de cockpit?
Tijdens de Luchtvaartdag lichten we de verschillende opleidingen tot lijnpiloot toe en kun je een persoonlijk gesprek vragen. Wie dat wil, kan ook een rondleiding volgen en een kijkje nemen in onze Piper Warrior III / Piper Seminole Glass Cockpit vliegtuigen, de XJ B737-simulator en de FNPT II Seneca simulator.
Bovendien zijn er ATPL infosessies en demo's van onze Drone University, de snelst evoluerende markt van het moment. De rondleidingen gebeuren in groepjes van 15 personen tussen 10u00 en 17u00.
Inschrijven is verplicht en kan via www.bafa.be.

Lees meer


Partners Luchthaven Antwerpen Brussels Airport Luchthaven Kortrijk-Wevelgem Luchthaven Oostende-Brugge Belgische Luchtcomponent FLAG VVMV

Copyright © 2021 | Colofon | Contact Facebook paginaTwitter pagina