HomeAntwerpenBrussels AirportKortrijk-WevelgemOostende-BruggeFLAGBelgische LuchtcomponentVVMV

BEDANKT

Ruim 33.000 enthousiaste bezoekers hebben tijdens de 2de editie van de Luchtvaartdag een unieke kijk gekregen achter de schermen van onze luchthavens. Meer dan honderd activiteiten op tientallen locaties boden een blik op de vele facetten van de luchtvaart. De luchthavens Antwerpen, Kortrijk-Wevelgem, Oostende-Brugge en Brussels Airport, alsook de Vlaamse lucht- en ruimtevaartindustrie, de Belgische Luchtmacht en de Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs waren bijzonder opgetogen met de grote opkomst. Dank aan alle bezoekers. Het was een dag boordevol actie, om niet te missen en nooit te vergeten! De komende dagen publiceren we foto's op de website, kom dus zeker nog eens kijken.

Luchtvaartdag brengt ruim 33.000 bezoekers op de been


De Vlaamse overheid geeft je vleugels

Het Departement MOW zet zijn kennis en expertise onder meer in voor vraagstukken rond transport, haven en luchthaveninfrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid.
Lees meer

Hoe worden de luchthavens in Vlaanderen beheerd?

Het beheer van de infrastructuur, de exploitatie, de regeling van het luchtverkeer en de milieu- en geluidsnormen zijn voor elke luchthaven (een klein beetje) anders.
Lees meer


Het programma

Hier vind je alle activiteiten opgesomd per luchthaven en per deelnemende partner. Kijk zeker even rond : je zal snel merken dat een dag eigenlijk te kort is om te ontdekken hoe het er in de luchtvaartwereld aan toe gaat.

Klik op de links voor informatie over de programma's. Je kunt ook het snelmenu bovenaan deze pagina gebruiken.

Fotoboeken

Herbeleef deze mooie dag en bekijk ook even de fotoboeken :

Op onze Facebook pagina vind je nog meer foto's.

Programmabrochure, affiche en radiospots

Facebook en Twitter Facebook Twitter

Activiteit in de kijker

Axel Mebis

LUCHTHAVEN ANTWERPEN

Organisatie : Axel Mebis

Locatie : Internationale Luchthaven Antwerpen, Luchthavenlei z/n bus 22, lokaal 156 (naast vliegclub RAAC)

Omschrijving : Grafisch studiebureau Axel Mebis verzorgt onder meer stickers en wegwijzers voor parkings en luchthavens. Tijdens de Luchtvaartdag kun je bij ons je kans wagen in de Frasca 131-simulator. De Frasca 131 was decennialang het werkpaard van de vliegtuigsimulatoren, waarin piloten 'blind' op instrumenten leerden vliegen. De intrede van de gps en de 'glazen cockpit' vol computerschermen heeft de taak van de piloot volledig veranderd. Wil je weten hoe het vroeger voelde om met een Cessna 172 of 182 te vliegen, zonder gps of 'moving map'? Schrijf je dan in voor de Frasca 131!

Lees meer


Partners Luchthaven Antwerpen Brussels Airport Luchthaven Kortrijk-Wevelgem Luchthaven Oostende-Brugge Belgische Luchtcomponent FLAG VVMV

Copyright © 2019 | Colofon | Contact Facebook paginaTwitter pagina